Wat zijn verschillende TEMU-oplichtingen? Is Temu een legitieme website? - TWCB (NL) (2024)

Wat zijn verschillende TEMU-oplichtingen? Is Temu een legitieme website? - TWCB (NL) (1)

De populariteit van TEMU is een golf die sommige mensen doet afvragen of de website legitiem, echt of nep is. In dit artikel bespreken we de legitimiteit van Temu en onderzoeken we verschillende TEMU-zwendelpraktijken om u online veilig te houden. Is er propaganda over Temu, of zijn concurrenten bang voor het feit dat Temu hun markt heeft geïnfiltreerd?

Wat zijn verschillende TEMU-oplichtingen? Is Temu een legitieme website? - TWCB (NL) (2)

Momenteel is de mobiele Temu-app een van de meest gedownloade apps in de App Store en Google Play Store van Apple. Het heeft reuzen als Shein, Walmart, Amazon, enz. ingehaald. Dit kan ertoe leiden dat veel oplichters en online aanvallers misbruik maken van de populariteit ervan.

Wat is TEMU en is het een legitieme website?

Wat zijn verschillende TEMU-oplichtingen? Is Temu een legitieme website? - TWCB (NL) (3)

Volgens de officiële website biedt Temu gratis verzending over de hele wereld, een welkomstbon van $ 100 en andere buitengewone aanbiedingen.

Temu is een legitieme website in zijn originele en officiële vorm. Het is een echt online winkelplatform dat een alternatieve winkelervaring biedt dan conventionele. Misschien zorgen hun aanbiedingen, prijzen en populariteit ervoor dat mensen sceptisch zijn over het doen van aankopen. Ook kan er sprake zijn van propaganda van concurrenten die het gevoel hebben dat dit een bedreiging voor hen is, waardoor nepnieuws wordt verspreid en zich wordt geconcentreerd op enkele tegenslagen van het bedrijf.

Er zijn berichten over de opkomst van nepwebsites en -apps die zich vermommen als echte Temu. Ze lichten nietsvermoedende internetgebruikers op en gaan er met contant geld of persoonlijke gegevens vandoor. Het ergste zijn de oplichting en cyberaanvallen die verband houden met Temu. Aan de andere kant wordt Temu beschuldigd van slechte klantenservice, slechte verpakking, verkeerde producten, slecht retourbeleid, enz. Dit kan worden afgeschilderd als oplichting, en sommige mensen zullen twee keer nadenken als ze dergelijke recensies zien.

Wat zijn verschillende TEMU-oplichtingen?

Wat zijn verschillende TEMU-oplichtingen? Is Temu een legitieme website? - TWCB (NL) (4)
  1. Valse apps en websites
  2. Phishing-e-mails
  3. Schadelijke advertenties
  4. Valse, overdreven aanbiedingen op sociale media
  5. Producten van mindere kwaliteit op de Temu-website

Dit is oplichting en kwaadaardige aanvallen verspreiden zich als een lopend vuurtje. Laten we ze in detail bekijken.

1] Valse apps en websites

Wat zijn verschillende TEMU-oplichtingen? Is Temu een legitieme website? - TWCB (NL) (5)
Wat zijn verschillende TEMU-oplichtingen? Is Temu een legitieme website? - TWCB (NL) (6)

Wanneer een product of dienst tegenwoordig zo populair wordt, proberen oplichters nepversies van de originele te bedenken. Temu blijft niet gespaard en misschien zie je een website of app die bijna precies op Temu lijkt. Om te voorkomen dat u hier wordt opgelicht, moet u de website-URL controleren voordat u op een link klikt.

https://www.temu.com/ App Store voor iOS Play Store voor AndroidWat zijn verschillende TEMU-oplichtingen? Is Temu een legitieme website? - TWCB (NL) (7)

2] Phishing-e-mails

Wat zijn verschillende TEMU-oplichtingen? Is Temu een legitieme website? - TWCB (NL) (8)

Phishing is een populaire oplichtingspraktijk waarbij de eerlijke naam Temu wordt misbruikt. Sommige personen hebben gemeld dat ze e-mails hebben ontvangen waarin wordt beweerd dat ze van Temu afkomstig zijn. De e-mail bevat talloze geweldige aanbiedingen, kortingsbonnen, enz. en geeft u een link waarmee u de aanbiedingen kunt claimen. Zodra u klikt, wordt u doorgestuurd naar een website die niet van Temu is. Zij kunnen u adviseren om uw betalingsgegevens en andere persoonlijke gegevens in te voeren voor ‘gratis bezorging’.

Deze oplichters pikken vervolgens uw gegevens op voor fraude en nemen uw geld af zonder dat er producten zijn afgeleverd. Om phishing-e-mails te voorkomen, moet u altijd de links controleren en de phishing-beveiliging in uw e-mailclients activeren.

3] Schadelijke advertenties

Je bent vast wel eens grappige en verdachte advertenties tegengekomen online, vooral op sociale media en bepaalde websites. Sommigen gebruiken pakkende woorden en een onweerstaanbare call-to-action-knop. Net als bij phishing-e-mails zullen ze, zodra u op deze malvertisem*nts klikt , uw financiële gegevens verzamelen en gebruiken om geld van uw kaart te halen of om andere mensen verder op te lichten met uw gegevens. De vuistregel is altijd om de webadressen te controleren voordat u ze in uw browser laadt.

4] Valse, overdreven aanbiedingen op sociale media

Wat zijn verschillende TEMU-oplichtingen? Is Temu een legitieme website? - TWCB (NL) (9)

Er zijn populaire sociale media-profielen en pagina’s die valse informatie geven over aanbiedingen bij Temu. Sommigen sturen je misschien een privébericht, reageren op gesponsorde pagina’s of promoten zelfs hun eigen berichten om nog meer mensen op te lichten. Ze gebruiken couponcodes, kortingen, stijlvolle items, enz. om u te verleiden op de link te klikken en eventueel een betaling te doen. Bevestig links altijd voordat u erop klikt en voorkom online winkelfraude .

5] Producten van mindere kwaliteit op de Temu-website

Wat zijn verschillende TEMU-oplichtingen? Is Temu een legitieme website? - TWCB (NL) (10)

Er zijn enkele klachten van kopers over sommige producten die onder de maat zijn, wat Temu-zwendel kan worden genoemd. Sommigen zeggen dat hun producten werden getemperd voordat ze werden afgeleverd, en dat het terugsturen ervan een hectische onderneming was. Het lijkt erop dat er nauwgezette verkopers in Temu zijn, en dat is een tegenslag voor het bedrijf. Het bedrijf zegt echter dat kopers met het Purchase Protection Program een ​​volledige terugbetaling kunnen krijgen voor artikelen die niet binnen 90 dagen na aankoop zijn geleverd of geretourneerd.

Dat is het voor nu!

Geeft Temu echt gratis dingen?

Af en toe deelt Temu gratis dingen uit, zoals geschenken, kortingen en kortingsbonnen, als een manier om vertrouwen te wekken en hun klanten te waarderen. Dit is normaal voor online winkelplatforms en kan niet worden aangezien voor oplichting. Het is ook een authentieke manier om terugkerende, nieuwe en loyale klanten in welke bedrijfscategorie dan ook te belonen.

Waar vandaan wordt Temu verzonden?

De meeste producten in Temu worden verzonden door Chinese fabrikanten. Misschien is de reden waarom sommige van deze producten extreem goedkoop zijn, dat de kosten van producten in dat land vrij laag zijn vergeleken met de westerse landen. Het is de hoop van veel kopers dat Temu andere producten uit andere regio’s zal opnemen.

Wat zijn verschillende TEMU-oplichtingen? Is Temu een legitieme website? - TWCB (NL) (11)

Wat zijn verschillende TEMU-oplichtingen? Is Temu een legitieme website? - TWCB (NL) (12)

Geef een reactie

Wat zijn verschillende TEMU-oplichtingen? Is Temu een legitieme website? - TWCB (NL) (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mrs. Angelic Larkin

Last Updated:

Views: 6281

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mrs. Angelic Larkin

Birthday: 1992-06-28

Address: Apt. 413 8275 Mueller Overpass, South Magnolia, IA 99527-6023

Phone: +6824704719725

Job: District Real-Estate Facilitator

Hobby: Letterboxing, Vacation, Poi, Homebrewing, Mountain biking, Slacklining, Cabaret

Introduction: My name is Mrs. Angelic Larkin, I am a cute, charming, funny, determined, inexpensive, joyous, cheerful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.